Kommande färger?

10 juni, 2011

Min vän Malin Hedman är siamesuppfödare och skriver så här om vad hon tror att det kan bli för färger på Wildas bebisar med hänsyn till att pappan är gul (självklart kan det finnas fler pappor, men den jag vet om är gul).

Den gula färgen är lite speciell, eftersom gula katter kan se randiga ut utan att genetiskt vara randiga (på samma sätt som din Wilda har diffusa ränder fast i själva verket är omönstrad). Är pappan gul så borde (rent teoretiskt) 50% av honorna bli sköldpadd, som Wilda. 50% blir gula som frassen, det är inte särskilt vanligt med gula honkatter eftersom de måste ärva gul gen både från mamman och pappan för att bli gula. Av hanarna blir 50% svarta och 50% gula. Eftersom Wilda är ”smoke” (dvs. har silvrig päls närmast huden vilket ger henne den coola looken) så borde flera av ungarna också ärva detta för smoke är dominant. Om nu frassen skulle visa sig vara en randig gul katt så kan de även få mönster…

En härligt mixad kull att se fram emot alltså! 🙂

Tack för hjälpen, Malin! Ska bli spännande att se vad som komma skall!

 

Kram
matte Miina

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Previous Post
«
Next Post
»